Éveket szerezhet vissza
az életéből!

 

A klór erősen mérgező, szúrós szagú, zöldes-sárga színű gáz… Mit keres az ivóvizünkben és vajon milyen árat fizetünk érte? - Rövid tanulmány a KLÓRMENTESÍTÉS jelentőségéről.

A klórt az első világháborúban még vegyi fegyverként (harci gáz) alkalmazták. Lássuk mi is a klór és mi a szerepe az ivóvízben?

A klór a periódusos rendszer 17. (kémiai) eleme.

Erősen mérgező, szúrós szagú, zöldes-sárga színű gáz, amelyet kétatomos klórmolekulák (Cl2) alkotnak.

Neve a görög chloros, azaz zöld szóból ered, utalva ezzel a gáz színére. A klórt az első világháborúban még vegyi fegyverként (harci gáz) alkalmazták. A klórt társadalmunk ma is széleskörűen használja, többek között az ivóvíz fertőtlenítésére, hiszen valójában egy igen hatékony fertőtlenítőszer, és a víz klórozással történő tisztítása megöli a betegségeket okozó baktériumokat.

Ezzel a tisztítási módszerrel akadályozzuk meg pl. a kolera, és egyéb víz által könnyen terjedő betegségek kialakulását.


Azonban semmi sincs ingyen, és az előnyök mellett sajnos hátrányok is vannak!

Ugyanis a vízbe juttatott klór reakcióba lép a vízben természetesen előforduló elemekkel, és toxinokat (ún. trihalometánokat) képez, amelyek végül a szervezetünkbe kerülnek.

Ezek a trihalometán vegyületek a betegségek széles skálájának lehetnek az okozói. Ilyenek többek között a szív-és érrendszeri betegségek, a daganatos betegségek, az ekcéma, az allergia.

Az emberi egészségre gyakorolt hatása természetesen függ attól, hogy a klór milyen mennyiségben található a vízben, illetve milyen gyakran és milyen hosszan van jelen az életünkben.


A klór nem csak a víz ivásakor, hanem sokkal inkább fürdéskor jelent veszélyt!

Zuhanyzás közben a hő hatására kipárolgó klór nem csak a bőrünkön, hanem belélegezve a tüdőnk felületén is kifejti káros hatását.

Dr. Robert D. Morris:

Azok, akik 40 évig klóros vizet ittak, vagy abból készítették ételeiket, italaikat, 70%-ban nagyobb eséllyel betegszenek meg rákban, mint azok, akik klórmentes tiszta vizet használtak.


Mi jelezheti a klórral szembeni érzékenységet?Van erre a problémára elérhető megoldás?

Jelenleg az egyetlen lehetőség az, hogyha saját magunknak tisztítjuk ivóvizünket, és klórmentesítjük a vezetékes vizet az egész lakásban, de legalább a zuhanyzásra használt vizet.

Fejlett klórmentesítő rendszerek alkalmazása valódi megoldást kínál, melyek beépítésével az egész házban klórmentes vízzel lehet tisztálkodni.Milyen költsége van egy klórmentesítőnek?

A központi klórmentesítő készülékek (a csapvíz központi mentesítése) üzemeltetési költségei két részből tevődnek össze

Például a Platinus Aqua központi klórmentesítő rendszer a fogyasztási igényekhez igazodva 2 féle méretben érhető el. A Platinus Aqua CL-K1 készülék évi 60 m3 vizet, míg a Platinus Aqua CL-K2 készülék évi 120 m3 vizet képes klórmentesíteni.

Az általunk forgalmazott készülékek árai tartalmazzák a készülék vételárát, valamint a kiszállítás és beszerelés költségét az összes felhasznált segédanyaggal együtt. A készülékeket az ország bármely pontjára kiszállítjuk, és beüzemeljük.

Ezek átalánydíjak, amelyek magukban foglalják az összes felhasznált alkatrészt, az üledékszűrő tisztítását, a munkadíjat és a kiszállási díjat is.

Egy másik megoldást jelent egy zuhanyszűrő alkalmazása.Zuhanyszűrő

A zuhanycsőre szerelhető patron, mely kiszűri a vízben található mechanikai szennyeződéseket, eltávolítja a klórt és származékait, közömbösíti
a nehézfémek jelentős részét.

A központi (a teljes ingatlan vízellátásának klórmentesítése) megoldás mellett lehetősége van egyszerűbben és jelentősen olcsóbban megszabaduljon a bőrirritációt és bőrszárazságot okozó klórtól és a fürdővízben található egyéb anyagoktól!

Bizonyára Ön is hallott róla milyen megterhelő szervezetének a klóros vízben történő fürdés vagy zuhanyzás. A hiedelmekkel ellentétben a legnagyobb mennyiségben nem is a bőrön keresztül, hanem a tüdőn át szívódik fel ez a veszélyes anyag!


Tudta, hogy 10 perc zuhanyzás alatt annyi klór kerül a szervezetébe, mintha megivott volna 2 liter csapvizet (NEM 2 pohár csapvizet, hanem 2 LITER csapvizet!)

A vízben oldott klór nemcsak a bőrünkre ártalmas, és a hiedelmekkel ellentétben nem is ott tud a legjobban felszívódni szervezetünkbe. A klór a meleg fürdővízből kipárolog és a tüdőnk belső felületén keresztül azonnal bejut a véráramba. Ez nem is olyan hihetetlen, ha elképzeljük tüdőnk kiterített felületét, amely megfelel egy focipálya méretékének.

Emlékezzen vissza kémia a órára, amikor a klórgázról tanultunk, és a szúrós szagú gázt a kémcsőből a kezünkkel legyezve szabadott csak megszagolni. Ugyanez a gáz, kisebb koncentrációban ugyan, de ott lebeg a zuhanykabinban, vagy a teli kád forró vize felett.

Egy ilyen alkalommal annyi klór jut a szervezetünkbe, mintha a csapból meginnánk ugyanebből a vízből 2 liternyit.


Hogyan tudunk megszabadulni ettől a veszélyes anyagtól?

Szerencsére ma már létezik egy egyszerű megoldás a vízben oldott klór és egyéb mérgező vegyületek eltávolítására.

Ez pedig a KDF zuhanyszűrő.

A KDF egy rövidítés, amely egy nagytisztaságú réz-cink ötvözetet takar.

Átfolyás közben semlegesíti a klórt, nem tárolja magában, így hatását igen hosszú ideig kifejti.

Működése egy egyszerű kémiai folyamat, melynek során a fent említett réz-cink ötvözet elektronokat ad át a klórnak, így az ártalmatlan sóvá alakul. Ez a ma ismert legköltséghatékonyabb eszköz erre a célra.


A KDF zuhanyszűrő a következő anyagokkal szemben rendkívül hatékony:Elég csak feltekerni a zuhanyra és azonnal működésbe is lép. Azonnal védi a bőrét a klór okozta kiszáradástól és az egészségét a klór imént említett káros hatásaitól.

Igen, ilyen egyszerű! A KDF zuhanyszűrő egy eldobható kivitelű műanyag patron, amelyet könnyen, akár kézzel is fel tud csavarni a fürdőszobai zuhanyra. Legegyszerűbben a zuhanycső és a csaptelep közé illeszthető.

Platinus Aqua
Zuhanyszűrő

Fogysztói ára:

11.940 Ft

Ez a LEGEGYSZRŰBB és leginkább költséghatékony módja a fürdővíz klórmentesítésének! Kérem kattintson az alábbi gombra és rendelje meg a saját zuhanyszűrőjét MOST!

A készülék egy esztétikus, eldobható kivitelű műanyag patron, amelyet könnyen, akár kézzel is fel tud csavarni a fürdőszobai zuhanyra. Legegyszerűbben a zuhanycső és a csaptelep közé illeszthető.

A KDF zuhanyszűrő a PlatinusAqua által forgalmazott más termékekhez hasonlóan kiváló minőséget és hosszú élettartamot képvisel.

 

A KDF zuhanyszűrője akár már holnaptól megvédheti Önt és a családját a klór egészségre ártalmas hatásaitól. Kérem, amennyiben szívén viseli a saját és családja egészségét töltse ki az alábbi megrendelő űrlapot most!

Tisztelettel az Ön szolgálatában:

Szabó Péter
családapa, sportoló és vállalkozó

Kérdezzen bátran kollégánktól!

Amennyiben az eddigiek során nem talált választ minden kérdésére, válasszon az alábbi lehetőségek közül!

Ügyfélszolgálat:
Szabó Ildikó
+36 30 399 5600
+36 1 323 0000

Műszaki kérdésekben:
Kálmán Ernő
+36 30 237 0030
+36 1 323 0000

Adatvédelem - Szállítási és Vásárlási információk
©2006-2017 PlatinusAqua Kft. Minden jog fenntartva!