3. Minőséggel kapcsolatos kérdések

A piac növekszik, így sajnos egyre több silány minőségű olcsó termék és alkatrész kapható. Az egészségmegőrzés egyre nagyobb szerepet játszik az emberek életében. A kristálytiszta ivóvízre is egyre többen tartanak igényt és ez a megbízható szolgáltatók mellett egyre több szerencsevadászt is vonz a piacra.

a) Az olcsóbb készülékeknél gyakran találkozunk úgynevezett gyorscsatlakozókkal, melyek ugyan meggyorsítják a készülék összeszerelését, és kedvezőbb költségeket eredményeznek, de elég, ha egy picit megfeszül valamelyik cső, és máris szivárog a víz a csatlakozásnál.

b) A RO készülék lelke a membrán, amely egyben a legdrágább és legérzékenyebb alkatrész is. Ennek előállítására eleinte csak néhány gyártó volt képes, ma azonban több egyre több "no-name" membránnal találkozhatunk. Érdemes tehát ezeknek is utánanéznünk, mielőtt a készülék megvásárlása mellett döntünk.


JAVASLAT! - Kizárólag stabil, biztos kötést eredményező csatlakozókkal, és a legelismertebb és legmegbízhatóbb amerikai Filmtec membránokkal szerelt készüléket válasszon. Ez utóbbi élettartama gyakran duplája a piacon kapható egyéb ozmózis membránoknak.


Ahhoz, hogy egy vásárlás esetén a jó döntést hozzuk meg, azt gondolom, hogy az ár mellett, ezeket a dolgokat is célszerű figyelembe venni.