Én személyesen az ásványvíz cipelésnél mindenképpen jobb megoldást akartam találni. Lássuk, hogy van e az ásványvíznél is jobb lehetőség az ivóvíz biztosítására?!?

A másik alternatíva a víztisztítás.

Nézzük meg hogy, milyen lehetőségeink vannak a ezen a területen…

*

A fogyasztandó víz mennyisége
függ testsúlytól, hőmérséklettől és mozgásintenzitástól. Tehát, szélsőséges körülmények között, ha valaki 90 kg, nyáron, melegben sportol 3 órát, akkor ez
akár 8 liter is lehet egy nap.

Nagyon sok szeretettel üdvözlöm!

Szabó Péter vagyok. Családapa, sportoló és vállalkozó…
…az elmúlt 10 év kutatásai során elém tárult információk cselekvésre kényszerítettek. Ezért létezik ez a honlap.

Meg kell osztanom Önnel mindazt, ami a birtokomba került. Kérem, tegye szabaddá az idejét, és gondosan tanulmányozza át ezt az oldalt, mert…

"Meg vagyok róla győződve, hogy az alábbi tanulmányom valódi mérföldkővé válhat az Ön és családja nagyságrendekkel egészségesebb és vitálisabb életében. Hiszem, hogy mélyebb megértést, pontos útmutatást és a szükségszerű (életbevágóan fontos) cselekvéshez bátorítást talál benne!"

Őszinte tisztelettel és szeretettel:

Szabó Péter
kétgyermekes családapa

…a probléma, amivel szembesültem egyfelől drámai, mert nem csak a közérzetünk, hanem a családunk és a személyes egészségünk is ezen múlik, másrészről pedig egyszerű, mert néhány létfontosságú részlet tisztázását követően rendkívül könnyen megoldható.

…az évek során elköteleztem magam, hogy minél több embernek segítsek a vízfogyasztás, a szervezet sejtszintű vízhiányának problémáját egyszer s mindenkorra gyakorlati síkon is megoldani.

70%-os valószínűséggel az Ön családjában is "pusztít" egy létfontosságú, de könnyen megoldható probléma.

Erről szól ez a weboldal. Itt és most segítek Önnek megoldani ezt a problémát!

Az egészséges életmód iránt elkötelezett családapaként, sportolóként és nem utolsó sorban felelősen gondolkodó vállalkozóként képtelen vagyok a rendelkezésemre álló tudást "titokban tartani". Úgyhogy nem is teszem.

Minden, amit tudnia kell, itt van ezen a weboldalon, illetve az "Elhallgatott tények, megdöbbentő adatok a magyar ivóvíz helyzetről" című tanulmányomban, amit ha még nem kapott meg, itt hozzáférhet!  

Sőt…

Szabó Péter
családapa, sportoló és vállalkozó

Fejlett társadalmakban azt gondolják, hogy a tea, kávé, alkohol és a különböző üdítőitalok megfelelő helyettesítői a tiszta, természetes víznek.

Ezekben az italokban ugyan van víz, de emellett víz elvonó (dehidratáló) anyagokat is tartalmaznak. Eltávolítják az őket feloldó vizet, és szervezetünk víz tartalékaiból is elvonnak!


Miért olyan nagy baj ez?

Talán emlékszünk még arra, amikor a kémiaórán a telített és telítetlen oldatokról tanultunk.

Amikor vízben cukrot oldunk föl, egy idő után elérkezünk ahhoz a ponthoz, amikor az oldat telítődik, és a víz (oldószer) nem képes több cukrot fölvenni. Egy ilyen telített oldat képtelen a szervezetben a funkcióját ellátni.

1.
Az első elemi és végzetes tévedés:
Mindegy, hogy
mit iszom!

A víz egyik legfontosabb élettani szerepe, hogy mint oldószer jelen van az összes anyagcsere-folyamatban.

Sejtjeink, vérünk és emésztőnedveink alapjaként a víz, mint hordozó anyag (oldószer) oldott anyag formájában szállítja a tápanyagokat az emésztőrendszerünktől a sejtekig, majd a kiválasztó szerveken keresztül eltávolítja a szervezetből a salakanyagokat.

Amennyiben a szervezet vízhiányos, illetve a bevitt folyadék már "telített", nem képes ellátni a szállító funkcióját, és így NEM képes megfelelő hatékonysággal elszállítani a tápanyagokat a sejtekhez…

A következmény: Fáradtnak, enerváltnak érezzük magunkat, gyakran fejfájás kíséretében.

A felesleges anyagokkal terhelt víz NEM képes a méreganyagokat sem megfelelő hatékonysággal elszállítani a sejtekből, csakúgy, ahogy egy tele pakolva érkező kamion sem képes elszállítani a bútorait…

A következmény: Növekvő kockázat a szív és érrendszeri és daganatos megbetegedésekkel szemben.

Mivel egy olyan problémáról van szó, amely egyfelől életbevágó jelentőséggel bír, másfelől viszont nagyon könnyű változtatni rajta, kötelességünk egyenesen és élesen beszélni róla!

A sejtszintű vízhiány legjelentősebb következménye az anyagcsere-folyamataink hatékonyságának jelentős csökkenése, aminek drámai hatása van az életminőségünkre és egészségi állapotunkra.

Megfelelő mennyiségű és minőségű víz nélkül az Ön szervezete az olyan alapvető élettani folyamatokat SEM KÉPES optimálisan működtetni, mint:

Ezen okoknál fogva a vízhiány egyenes következményei lehetnek olyan életminőséget romboló, közérzeti tünetek, mint: fáradékonyság, krónikus fáradtság, alacsony energiaszint, enerváltság, nyúzott, ráncosodó arcbőr.

Ugyanígy a vízhiány szerepel a túlsúly, a gyakori fejfájás, kisugárzó végtagi fájdalmak és a belső kimerültség, belső remegés okai között is.  

Mindazonáltal a szervezet hosszútávú vízhiányának legsúlyosabb következményei között a daganatos megbetegedésekkel, továbbá a szív és érendszeri betegségekkel szembeni kockázat jelentős növekedése szerepel.

Ki kell mondanunk, hogy a víz NEM játék.

Lehet, hogy a saját és családja egészségének megőrzéséért Önnek is mihamarabb cselekednie kell!

Ma az üdítők fogyasztásával becsapjuk a szervezetünket.

Az üdítőitalokban annyi cukor és egyéb haszontalan anyag van, hogy a szervezetünknek komoly kihívást jelent, hogy vizet vonjon ki belőle.

De, még ha ez sikerül is, egy pohár kólában található víz mennyiséget a szervezet pont elhasznál a benne levő haszontalan anyagok kiürítésére.

Sőt! Az igazság az, hogy a szénsavas üdítőitalok nemhogy pótolnák a vizet, hanem vizet vonnak el a szervezettől!

Testünk a szomjúsággal jelzi a vízhiányt, mi pedig víz helyett üdítőitalt adunk neki.

Az üdítők a gyomrot megtöltve kikapcsolják a szomjúságérzetet, miközben a szervezet sejtszinten továbbra is szomjazik, hiszen az üdítőitalokban annyi cukor és egyéb haszontalan anyag van, hogy egy ilyen telített oldat képtelen a szervezetben a szállítóeszköz funkcióját ellátni.

Manapság a modern életstílus a kereskedelmi italoktól teszi függővé az embert.

A gyerekeket nem késztetik, és nem tanítják meg a víz ivására, így mindenféle szénsavas italoktól és cukrozott gyümölcslevektől válnak függővé. Ugyanakkor az üdítők "kulturált", mesterségesen szabályozott íze automatikusan csökkenti a vízivás ösztönét, amikor épp nincs a közelben üdítő.Fontos!

Ahhoz, hogy a szervezet alapvető folyamatai, méregtelenítése és öngyógyítása zavartalanul működhessen, napi 2-3 liter tiszta víz fogyasztása lenne ajánlott. Ez a vízmennyiség nemcsak egészségesebb, hanem SOKKAL vitálisabb életet biztosít, amely nagyságrendekkel jobb közérzetet, nagyobb fizikai és szellemi teljesítőképességet is jelent a fogyasztójának.

A víznek van egy bizonyos kapacitása arra, hogy mennyi oldott anyagot képes maximálisan fölvenni és szállítani! Mit jelent ez valójában?

Nézzünk egy szemléletes példát!

Képzeljük el, hogy éppen költözködünk! Megrendeltük a kamiont,
amellyel a bútorainkat el akarjuk szállítani az új lakásunkba.

Rendben meg is érkezik, csak egy apró probléma van:
a raktér már tele van pakolva mindenféle holmival,
a mi bútoraink számára pedig
egyszerűen nincs hely.

Vagyis “telítve” van.

A hazai lakosság ijesztően magas százaléka - és lehet, hogy az Ön családja is - úgy él, hogy a szervezete krónikus vízhiányban szenved!

A víz élettani szerepével kapcsolatos, a köztudatban élő 3 végzetes és elemi tévedés miatt 10 emberből 7 nem fogyaszt megfelelő mennyiségű és minőségű tiszta vizet.

A következmény sokkoló.

10-ből 7 ember szervezete sejtszinten, nap mint nap és szó szerint SZOMJAZIK!

Tudja, hogy
a szervezete  kétségbeesetten
* szomjazik?

* Az Ön által is fogyasztott italok többsége BECSAPJA a szervezetét!  A legtöbb ital úgy szünteti meg a szomjúság érzetét, hogy  közben NEM csökkenti a szervezete vízhiányát!   A modern ember - és lehet, hogy Ön is - betegre szomjaztatja a testét!


VIGYÁZAT!
A legtöbb, napjainkban fogyasztott folyadék a víz mellett vízelvonó (dehidratáló) anyagokat is tartalmaz

…a legtöbb, napjainkban fogyasztott folyadék NEM KÉPES ELLÁTNI a víz létfontosságú szerepét az anyagcsere-folyamatban! Nem csak, hogy nem képes tápanyagokat és salakanyagokat szállítani, de még azt a vizet is elvonja a szervezettől, amivel eddig már rendelkezett!

A legtöbb ember, és lehet, hogy az ÖN szervezete is, kétségbeesetten szomjazik!


Az alábbi
három szempont
megmentheti az egészségét!

A víz az
anyagcsere-folyamatok
szállítóeszköze!

A helytelen táplálkozási szokásaink miatt azonban az
esetek többségében NEM KÉPES ellátni a szerepét…
…a szervezet tápanyaghiányban szenved, miközben a méreganyagok nem ürülnek kellő hatékonysággal!

Anyagcsere

Egészségi állapotunk nagymértékben anyagcserénk működésén múlik.

A kívánatos állapot elérése, valamint a betegségmegelőzés szempontjából is minőségi tápanyagokat szükséges fogyasztanunk, tehát sok friss zöldséget, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű gabonákat.

Ezen táplálékok bevitelével azonban csak az első lépést tettük meg egy egészségesebb élet felé, ugyanis a táplálékokat nem elég csupán elfogyasztani.

A bevitt tápanyagokat az emésztőrendszeren és a szervezet szállítórendszerein keresztül a legtávolabbi sejtekig kell eljuttatni. Miután a sejtek a vérből fölveszik a tápanyagokat, és leadják a kiválasztott salakanyagokat, azoknak a kiválasztó rendszer segítségével ki kell jutniuk a szervezetből.

Ezt a teljes folyamatot hívjuk anyagcserének.


A tiszta víz szerepe az anyagcserében

A víz szervezetünk szállítóeszköze! Testünk több mint 70%-át víz alkotja.

A víz sok feladatot lát el a szervezetünkben. Valamennyi közül a legfontosabb, hogy mint szállítóeszköz jelen van az összes anyagcsere-folyamatban. Sejtjeink, vérünk és emésztőnedveink alapjaként a víz, mint hordozóanyag (oldószer) szállítja — oldott anyagok formájában — a tápanyagokat az emésztőrendszerünktől a sejtekig, majd a salakanyagokat a kiválasztó szerveken keresztül eltávolítja a szervezetből.

Tehát a víz szállítóeszköz!

A tea, kávé és az üdítőitalok nem pótolják a szervezet vízszükségletét, hanem még több vizet vonnak el a szervezettől!

A testünk csak úgy tud csúcsteljesítményt nyújtani, ha minden nap 2-3 liter tiszta vizet iszunk.

Meg vagyok róla győződve, hogy a vízfogyasztásunk az egyik legfontosabb és sorrendben talán a legelső tényező az egészségünk és vitalitásunk megőrzéséhez!

Három végzetes és elemi tévedés a VÍZ
élettani szerepéről…

Testünk több mint 70%-át víz alkotja.

Az agy 78%-a,

A vér 86%-a,

A szív 77%-a,

A máj 84%-a,

Az izmok 70%-a víz.

Kérem, ne feledje: Az élettani folyamatok főszereplője a VÍZ!

Gyakorlatilag az összes létfunkciónak, szervezetünk működésének alapja a víz.

A szervezet napi vízszükséglete
2-3 liter tiszta VÍZ!

Vajon bármilyen folyadékkal pótolhatjuk szervezetünk vízszükségletét?!

NEM! A szervezetünknek 2-3 liter VÍZ a napi szükséglete. Mégpedig TISZTA víz!

Minden folyadék, amit megiszunk, és NEM tiszta víz, az nem számít bele a 3 literbe! Az ember évezredeken keresztül szomjának oltására a vizet használta. Az utóbbi évtizedekben azonban a divatnak megfelelően, a reklámok hatására a víz helyét különféle színezett, tartósítószerekkel és adalékanyagokkal dúsított cukrozott üdítők vették át.

Lássuk a 3 elemi és végzetes tévedést a víz élettani szerepéről!

Nézzük meg közelebbről, hogyan juttathatná a legegyszerűbben és a legolcsóbban a legjobb minőségű vízhez a saját és családja szervezetét?

Meginni naponta 2-3 liter vizet önmagában sem mindig egyszerű, hát még ha nehézkes hozzájutni a szükséges mennyiséghez és minőséghez… A tapasztalat az, hogy a legszentebb elhatározás is hajótörést szenved, ha a víz nem áll rendelkezésre szüntelenül a megfelelő mennyiségben.

Nézzük meg tehát, hogy, Ön és a családja MIKÉNT JUTHAT HOZZÁ kellő egyszerűséggel a megfelelő minőségű és mennyiségű tiszta vízhez!

Fontos!

Ahhoz tehát, hogy a szervezet alapvető folyamatai, méregtelenítése és öngyógyítása zavartalanul működhessen, körülményektől függően napi 2-3 liter tiszta víz fogyasztása lenne ajánlott. Ez a vízmennyiség nemcsak egészségesebb, hanem SOKKAL vitálisabb életet biztosít, amely nagyságrendekkel jobb közérzetet, nagyobb fizikai és szellemi teljesítőképességet is jelent a fogyasztójának.

IGEN, de…
HOGYAN jut hozzá Ön
és a családja ennyi
tiszta vízhez?

Lássuk, hogy mik
a lehetőségei?

Következtetés:
Az egészsége és vitalitása megőrzése érdekében átlagos körülmények* között…
…meg kell innia
napi 2-3 liter
TISZTA VIZET

Csapvíz - NEM!

…a lehetséges kockázatok miatt én fogyasztásra nem javaslom.

Ásványvíz - IGEN, de…

…komoly feladatot és költséget jelent a víz haza szállítása, továbbá feleslegesen terheljük a szervezetünket kőzetekkel.

Tisztított víz - IGEN, de…

…a legtöbb víztisztítási eljárás, csak a lelkiismeretünket tisztítja meg,
a vizet nem.

1 nap: 6 palack / 10 kg / 720 Ft

1 hét: 42 palack / 63 kg / 5.040 Ft

1 hónap: 180 palack / 270 kg / 21.600 Ft

1 év: 2190 palack / 3,28 t / 262.800 Ft

A leggyorsabb és legegyszerűbb megoldásnak az ásványvíz látszik, bár pont az "ásvány" részével a szervezetünk nem tud mit kezdeni…

Egy átlagos 4 tagú családban naponta 2-3 liter folyadékot kellene elfogyasztania a családtagoknak. Számoljunk 2,5 literrel. A gyerekek ennél valószínűleg kevesebbet, a felnőttek pedig többet fognak meginni. Továbbá ebbe a mennyiségbe nem számoltuk bele a főzéshez, és a gyümölcsök és zöldségek mosásához felhasznált vizet.

Ez tehát napi 10 liter, ebben az esetben ásványvíz.

Íme a napi adag! (6 db 1,5 literes palack)

6 palack x1.5 liter

4 tagú család ajánlott napi
ivóvíz fogyasztása

Belegondolt már, hogy egy 4 tagú családban napi 10 liter tiszta VÍZ biztosítása nem is olyan kis feladat?!

270 kg azaz 2,7 mázsa vizet kell hazaszállítania havonta!

180 palackot hónapról hónapra, 2190 darabot évente! Amennyiben egy 120 Ft-os közepes árfekvésű ásványvízzel számolunk, ez havi 21.600 Ft, évi 262.800 Ft költség, az idejét és energiáját nem számolva…

…hát ez nem hangzik valami jól.

Fordított-ozmózis víztisztítók 65 - 400 ezer forint között kaphatóak. Ön tudja, hogy melyiket érdemes választani?

Ma nagy választékban állnak rendelkezésre a piacon különböző típusú, tudású, fordított-ozmózis rendszerű víztisztító készülékek.

Hatalmas ár- és minőségi különbségek vannak a forgalmazott készülékek között. Ahogyan már említettem, ilyen RO (Reverse Osmosis) készülékeket reklámoznak már 65.000,- Ft és 400.000,- Ft között.

A) A legdrágább (250 - 400.000,- Ft) készülékeknél főleg a presztízst kell megfizetni, hiszen ezeket mindannyiunk által ismert világcégek forgalmazzák gyakran hálózatos, vagy direkt marketing formájában.

B) Az olcsó, néha már 50.000.- Ft-ért reklámozott készülékek szinte mindig gyenge minőségű, kétes eredetű kínai készülékek, melyeknél a reklámban hangsúlyozott ár nettó ár, melyre még rájön az áfa, és még így is beszerelés nélkül, csak egy üzletben történő vásárlás esetén értendő.

A készülék ekkor egyfajta "szereld magad" program keretében kerül önállóan beszerelésre. Ezek mellé a készülékek mellé nem kapunk kielégítő szerviz szolgáltatást, sem megbízható garanciát. Csak ezermester típusú, kalandkereső vásárlóknak ajánlott.

C) A kedvező 120 - 200.000.- Ft-os árkategóriában több készüléket lehet találni. Itt ugyan csak néhány ezer forint különbség mutatkozik az árban, azonban sok különbség található a minőségben és a hozzá adott szolgáltatásban.

Hogyan lesz NEKÜNK és Önnek is ILYEN minőségű kristálytiszta, 100%-ban egészséges, tiszta ivóvize?!

Az alábbiakban egy kis áttekintést teszünk, melyben átnézzük, hogy melyek azok a paraméterek, amelyeket feltétlenül figyelembe kell vennünk, ha egy fordított-ozmózis víztisztító készüléket vásárolunk.

FONTOS! - Amikor a költségeket vizsgáljuk, ne csak a készülék árát nézzük, hiszen ez csak egy része a költségeknek. A készülék árán felül még feltétlenül nézzünk utána a kiszállítás, a beszerelés és - ami a legfontosabb, az üzemeltetési költségeknek. Nehogy az történjen, hogy a vásárlásnál néhány ezer forintot spórolunk ugyan, de később évente a többszörösét fizetjük rá a karbantartási költségekre.

1. Kiszállítással és a beszereléssel kapcsolatos kérdések

A legelső dolog, amit figyelembe kell vennünk vásárlás előtt, hogy az adott készülék ára vajon tartalmazza-e a kiszállítási és beszerelési díjat, illetve az adott forgalmazó cég kompletten, beszereléssel együtt vállalja-e a készülék átadását az otthonunkban.

Abban az esetben, ha a megadott ár nem tartalmazza ezeket a szolgáltatásokat, akkor a készülék vételára ugyan kedvezőbbnek tűnhet, de ilyenkor - mindamellett, hogy ez plusz költséget jelent -, egyéb problémákat is fölvet, amelyekkel számolnunk kell:


Plusz költségek - A legtöbb esetben, amikor a készüléket reklámozzák, a megadott ár csak a készülékre vonatkozik, és nem tartalmazza a kiszállítás és üzembe helyezés költségeit.

Ilyenkor Önnek három választása van.

a) Az egyik lehetőség, hogy saját maga szereli be a készüléket, melyhez vízvezeték-szerelő szerszámokra, tömítőanyagokra és alapvető vízvezeték-szerelői ismeretekre lesz szüksége.

b) A második lehetőség, hogy megvásárolja a készüléket, majd a szereléssel megbíz egy vízvezeték-szerelőt.

c) A harmadik lehetőség, ha a forgalmazó cég fölajánlja, hogy egy általuk megbízott szerelővel szereltetik be a készüléket. Ebben az esetben általában külön fölszámításra kerül a kiszállási díj, vidéki szerelés esetén külön vidéki kilométerdíj és a munkadíj. Ezek együttesen 20.000-, vidéki szerelés esetén akár 40.000,- Ft-tal is megnövelhetik a költségeket!


Egyéb problémák - Abban az esetben, ha a forgalmazó nem beszerelve adja át a készüléket az Ön otthonában, további megfontolandó kérdés, hogy egy esetleges meghibásodás vagy szivárgás esetén Ön kinél fogja tudni érvényesíteni a garanciát.

Egy szivárgás esetén ugyanis a forgalmazó első kérdése az lesz, hogy miért szivárog a készülék? Valóban a készülék hibásodott meg, vagy csak a szerelő kötötte be szakszerűtlenül a csatlakozásokat? Kit terhel a garanciális felelősség? A forgalmazót? Vagy esetleg azt a szerelőt, aki beszerelte a készüléket?

Amennyiben a felelősség kérdése tisztázható, és egyértelmű, hogy a készülék hibásodott meg, ebben az esetben a forgalmazó - mivel ő csak a készüléket adta el Önnek -, a garanciát is csak az üzletben fogja érvényesíteni.

Ez egy nehéz helyzet, ugyanis a beépített készülék ki- és visszaszerelése ismét vízvezeték szerelői felkészültséget kíván, nem is beszélve a kiszerelt készüléknek a forgalmazóhoz történő visszaszállításával járó plusz gondokról.

Esetlegesen a forgalmazó kiküldhet a helyszínre egy szerelőt, de ezért külön díjat fog felszámítani még akkor is, ha a készülék garanciális, hiszen az ő garanciája csak a készülékre vonatkozott, nem az Ön otthonában történő javításra.JAVASLAT! - Olyan forgalmazót keressen, akinél a készülék ára tartalmazza a kiszállítás és beszerelés költségeit, lehetőleg Magyarország teljes területén. Amennyiben a készülék beszerelését a cég saját szakemberei végzik, a cég teljeskörű, és egész élettartamra szóló garanciát vállalhat mind a készülékre, mind a szerelésre. Így egy esetleges meghibásodás esetén a lehető legrövidebb időn belül, az Ön otthonában, garanciálisan javítják a készüléket.

VIGYÁZAT!
A megszégyenítő "parasztvakítástól" a "prémiumsznobizmusig" minden megtalálható a piacon!

Mire figyeljen fordítottozmózis-rendszerű víztisztító készülék vásárlásakor? Íme a LEGFONTOSABB kérdések, melyeket - ha nem akarja, hogy becsapják - mint vásárlónak föl kellene tennie!

2. Üzemeltetési költségek és garanciák

Egy fordítottozmózis víztisztító készülék az üzembe helyezést követően rendszeres karbantartást igényel.

Ahogyan egy autóban rendszeres időközönként cserélni kell a motorolajat, ehhez hasonlóan egy víztisztító készülékben is rendszeresen szűrőbetéteket és membránt kell cserélni, és a szűrőházakat és csöveket is illik alkalmanként tisztítani és fertőtleníteni.

Ezeket a karbantartásokat rendszeresen (általában évente) szükséges elvégezni.

Ez azt jelenti, hogy a költségek számbavételekor sokkal nagyobb súllyal kell figyelembe vennünk a karbantartási költségeket, mint a készülék árát, hiszen a készüléket csak egyszer kell megvásárolni, a karbantartásokra azonban minden évben költeni fogunk.

Nézzük meg, mik azok az apró részletek, amelyek nem kerülhetik el a figyelmünket.

a) Vannak olyan cégek, amelyek egyetlen marketing eszközüknek a minél alacsonyabb árak kommunikálását tekintik.

Ilyen esetben azonban nem árt, ha a legapróbb részleteknek is utánajárunk, és mindennek utánaszámolunk.

Több cég reklámoz jól hangzóan 12 - 13.000,- Ft körül előszűrő készletet, melyet évente kell cserélni. Így a felületes szemlélőnek az a benyomása támadhat, hogy a készülék éves fenntartása nagyságrendileg tízezer forintos költséggel jár.

Azt azonban már nem mindig említik, hogy ez az összeg csak az előszűrők ára, amire még rá kell számítani a kiszállás és a munkadíj költségét, amely együttesen, Budapesten kb. 10.000,- Ft. Ezen felül általában minden harmadik évben (gyengébb minőségű membrán esetén 2 évente) az olcsónak tűnő előszűrő készlet mellett a membránt is cserélni kell, ami körülbelül 25.000,- Ft.

Így az igazi meglepetés a második vagy harmadik évben érhet bennünket, amikor a membrán is cserére szorul, ekkor ugyanis a számla a következőképen alakulhat: szűrőkészlet 12.000 + membrán 25.000 + kiszállás 5.000 + munkadíj 5.000 = összesen 47.000,- Ft ! Egy esetleges vidéki helyszín esetén ez az összeg még megemelkedhet egy 50 forint/kilométeres vidéki tarifával oda-vissza.JAVASLAT! - Olyan kereskedőt keressen, akinél nem érhetik kellemetlen meglepetések! Erre a legcélszerűbb megoldás, ha a készülékek árai, mind pedig a karbantartási díjak tartalmazzák a kiszállási és munkadíjakat is. Talán a legjobb variáció az általánydíjas karbantartás, ami azt jelenti, hogy a költségek előre tervezhetőek, nincsenek extra kiadások a membráncsere, vagy esetleges meghibásodás esetén sem!

Amennyiben talál olyan partnert amely mindezen túl még GARANCIÁT is vállal a készülékre és szerelésre egyaránt, akkor ezt a szempontot kipipálhatja.  

3. Minőséggel kapcsolatos kérdések

A piac növekszik, így sajnos egyre több silány minőségű olcsó termék és alkatrész kapható. Az egészségmegőrzés egyre nagyobb szerepet játszik az emberek életében. A kristálytiszta ivóvízre is egyre többen tartanak igényt, és ez a megbízható szolgáltatók mellett egyre több szerencsevadászt is vonz a piacra.

a) Az olcsóbb készülékeknél gyakran találkozunk úgynevezett gyorscsatlakozókkal, melyek ugyan meggyorsítják a készülék összeszerelését, és kedvezőbb költségeket eredményeznek, de elég, ha egy picit megfeszül valamelyik cső, és máris szivárog a víz a csatlakozásnál.

b) A RO készülék lelke a membrán, amely egyben a legdrágább és legérzékenyebb alkatrész is. Ennek előállítására eleinte csak néhány gyártó volt képes, ma azonban egyre több "no-name" membránnal találkozhatunk. Érdemes tehát ezeknek is utánanéznünk, mielőtt a készülék megvásárlása mellett döntünk.


JAVASLAT! - Kizárólag stabil, biztos kötést eredményező csatlakozókkal, és a legelismertebb és legmegbízhatóbb amerikai Filmtec membránokkal szerelt készüléket válasszon. Ez utóbbi élettartama gyakran duplája a piacon kapható egyéb ozmózis membránoknak.


Ahhoz, hogy egy vásárlás esetén a jó döntést hozzuk meg, azt gondolom, hogy az ár mellett ezeket a dolgokat is célszerű figyelembe venni.

"Elhallgatott tények, megdöbbentő adatok a magyar ivóvíz helyzetről"

3+1 részes tanulmány, amely szó szerint megmentheti az egészségét!

Csak a LÉNYEG 3+1 rövid cikkben. A lehető legtömörebben a klórról, hormonokról, impotenciáról és meddőségről, a vízben oldott ásványi anyagokról, a lúgos vízről és további életbevágó témákról.

Az információ megszerzéséhez kérem, kattintson a gombra!

Ez a tudás néhány meghozott, egyszerű döntés révén vágányt állított a saját és a családom
egészséggel kapcsolatos gondolkodásán, és ezzel az egész jövőjén.

Ha még nem tette volna, kérem, regisztráljon MOST 3+1 részes tanulmányunkra…

Hogy érzi? Vonatkozhat mindez Önre is?
IGEN?


…nos amennyiben segíthetnék Önnek olcsón és kényelmesen IGAZÁN TISZTA VÍZHEZ jutni, érdekelné a megoldás, amire a családom számára jutottam?10 évvel ezelőtt családapaként elköteleztem magam, hogy gondoskodni fogok róla, hogy a feleségem és gyermekeim mindig tiszta vizet ihassanak! Ezt az elköteleződést kicsivel később vállalkozóként is meghoztam. Elköteleztem magam, hogy segíteni fogok nem csak a családomnak, de minél több embernek, és így Önnek is KRISTÁLYTISZTA VÍZHEZ jutni…

Hamar fel kellett ismernem, hogy az egyik legfontosabb dolog, amit csak tehetek, az a TUDÁS megosztása.

Ezért jött létre ez a honlap.

Azonban arra is rá kellett jönnöm, hogy önmagában tudni nem elég! Inni is kell! A legtöbben megfelelő és folyamatos TISZTA VÍZ utánpótlás nélkül képtelenek kitartani az új szokásuk mellett.

Fel kellett ismernem, hogy ha valóban segíteni akarok Önnek, hozzá kell juttassam TISZTA VÍZHEZ, mégpedig kényelmesen, olcsón és korlátlan mennyiségben!

Az elköteleződésemnek egy meggyőződésem szerint ideális megoldás lett az eredménye:

Amennyiben érdekli, miként juthat a legkiválóbb minőségű, kristálytiszta vízhez a saját otthonában, mégpedig korlátlan mennyiségben és olcsóbban, mint a legolcsóbb ásványvíz, akkor van az Ön számára egy NAGYON JÓ megoldásom!

 Kifogyhatatlan kristálytiszta vízért kattintson a gombra:

IGEN, szeretnék az otthonomban kristálytiszta VIZET!

Ne feledje! - Nem is olyan egyszerű nap mint nap hozzájutni fejenként 3 liter valóban tiszta vízhez!

"Elhallgatott tények, megdöbbentő adatok a magyar ivóvíz helyzetről"

3+1 részes tanulmány, amely szó szerint megmentheti az egészségét!

Csak a LÉNYEG 3+1 rövid cikkben. A lehető legtömörebben a klórról, hormonokról, impotenciáról és meddőségről, a vízben oldott ásványi anyagokról, a lúgos vízről és további életbevágó témákról.

Az információ megszerzéséhez kérem, kattintson a gombra!

Ez a tudás néhány meghozott, egyszerű döntés révén vágányt állított a saját és
a családom egészséggel kapcsolatosan  jövőjén.

FONTOS! - Most, hogy tovább lépünk az ideális gyakorlati megoldás felkutatása felé, tudnia kell, hogy……10 évvel ezelőtt családapaként elköteleztem magam, hogy gondoskodni fogok róla, hogy a feleségem és gyermekeim mindig tiszta vizet ihassanak! Ezt az elköteleződést kicsivel később vállalkozóként is meghoztam. Elköteleztem magam, hogy segíteni fogok nem csak a családomnak, de minél több embernek, és így Önnek is KRISTÁLYTISZTA VÍZHEZ jutni…

Hamar fel kellett ismernem, hogy az egyik legfontosabb dolog, amit csak tehetek, az a TUDÁS megosztása.

Ezért jött létre ez a honlap.

Azonban arra is rá kellett jönnöm, hogy önmagában tudni nem elég! Inni is kell! A legtöbben megfelelő és folyamatos TISZTA VÍZ utánpótlás nélkül képtelenek kitartani az új szokásuk mellett.

Fel kellett ismernem, hogy ha valóban segíteni akarok Önnek, hozzá kell juttassam TISZTA VÍZHEZ, mégpedig kényelmesen, olcsón és korlátlan mennyiségben!

Az elköteleződésemnek egy meggyőződésem szerint ideális megoldás lett az eredménye:

Amennyiben érdekli, miként juthat a legkiválóbb minőségű, kristálytiszta vízhez a saját otthonában, mégpedig korlátlan mennyiségben és olcsóbban, mint a legolcsóbb ásványvíz, akkor van az Ön számára egy NAGYON JÓ megoldásom!

 Kifogyhatatlan kristálytiszta vízért kattintson a gombra:

IGEN, szeretnék az otthonomban kristálytiszta VIZET!

Ne feledje! - Nem is olyan egyszerű nap mint nap hozzájutni fejenként 3 liter valóban tiszta vízhez!

3.

A harmadik elemi tévedés
Ásványvizet kell innom, mert sok hasznos tápanyagot tartalmaz!

...és csak emiatt életünk folyamán kb. 80 kg kőzet megy át a testünkön FöLöSLEGESEN!

A vezetékes víznél lényegesen jobb választás az ásványvíz, de ennek kapcsán meg kell jegyeznünk, hogy a szervezetünk a szükséges ásványi anyagokat a táplálékból veszi fel, és nem a vízből.

Egyetlen funkciójának ellátásához sem szükséges az ásványok vagy egyéb oldott anyagok jelenléte a vízben. Ezért aztán az ember élete során ásványok formájában ~80 kg kőzetet iszik meg, amely csak keresztülmegy a testén.

Fontos, hogy különbséget tegyünk szerves és szervetlen kötésű ásványok között! Szervetlen ásványok találhatók a földben, a kőzetekben és így az ásványvizekben is.

Az emberi szervezet azonban úgy lett megalkotva, hogy csak azokat az ásványi anyagokat képes hasznosítani, amelyeket a növények a táptalajból felszívnak, és fotoszintézis útján szerves kötésbe rendeznek.

Másrészt, ha megvizsgáljuk a vizek ásványianyag-tartalmát, kiderül, hogy a szükséges mennyiségnek csak egy kis töredékét tartalmazzák.

Ásványi anyag

A szervezet napi szükséglete *

Szervetlen ásványi anyag 1liter  ásványvízben

Szerves ásványi anyag 10 dkg termékben

Kálcium

1000 mg

45-220 mg

Sajt 1200 mg

Kálium

2000 mg

90 mg

Szója 2000 mg

Magnézium

300 mg

50 mg

Dió 250 mg

Vas

19 mg

3 mg

Búzakorpa 13 mg

Cink

12 mg

2 mg

Korpakenyér 2 mg

Nátrium

2000 mg

150 mg

Sajt 1300 mg

*A napi szükségletek adatai csak tájékoztató jellegűek. Az ivóvíz által tartalmazott mennyiségek irányértékek, amelyek a forrástól függően változhatnak

Ki kell jelentenünk, hogy amennyiben Ön és családja napi rendszerességgel nem fogyaszt megfelelő mennyiségű és minőségű vizet, szükségtelenül (és sokszor észrevétlenül) szenvednek rossz közérzettől, továbbá kiemelt egészségügyi kockázatot hordoznak.

Az igényes emberek ma már ásványvizet isznak, a főzéshez viszont még mindig sokan a csapvizet használják.

A forralás ugyan elpusztít némelyik baktériumot, azonban nem képes közömbösíteni a vegyi anyagok, gyógyszermaradványok és hormonok hatásait.

Igen, hormonok!

Vajon miért van ennyi meddőség és impotencia manapság?

Elképzelhető, hogy az a rengeteg fogamzásgátló és egyéb hormontabletta, amelyet az utóbbi évtizedekben fogyasztunk, és a vizeinkbe engedünk, hozzájárul ehhez?

Dr. Michael Colgan, a világ egyik legnevesebb és legelismertebb táplálkozástudományi szaktekintélye, könyvében részletesen ír a víztisztítás megbízhatóságáról az USA-ban:

2.

A második elemi és végzetes tévedés:
Én tiszta vizet
iszom!

De hiszen tisztítják a vizet, nem?

Nem!

A vízművek mindenütt csak bizonyos minimum-szabványnak megfelelően kezeli a vizet. Készleteinket azonban több mint 60 000 különféle vegyi anyag szennyezi. Rendkívül nehéz és költséges valamennyit kivonni a jelenleg használt, elavult és gyengén finanszírozott vízszűrő rendszerekkel. A Természetvédelmi Tanács (Natural Resources Defense Council) friss jelentése szerint üzemeink több mint kétharmada elavult.

A vízügyi mérnökök vonakodnak bevallani ezeket a gondokat. Megteszik, amire a rendelkezésükre álló víztisztító eszközökkel képesek. Egy átlagos víztisztító üzem mintegy 30-40 vegyi anyag jelentétét képes vizsgálni, és ennek nagyjából a felét, kb. 20-at próbál meg kiszűrni (A teljesítmény 60.000-ből 20). A fennmaradó 59 980-féle vegyszer akadálytalanul bejuthat a szervezetünkbe.

Sokszor még az is ott marad, amit megpróbálnak eltávolítani. A vízművek ráadásul még mérgező anyagokat is adagol a vízhez, például klórt és alumíniumot, olyan vegyi anyagokat, amelyeknek a szervezetünkben nincs semmi keresnivalójuk. A klórozás a járványok megelőzésének elavult módszere.

Napjainkban a legkülönfélébb víztisztítási, illetve szűrési eljárások ismertek, és terjedtek el a gyakorlatban is. Ezeknek a hatékonysága a hiányostól a kiválóig terjed.

Mint az a mellékelt ábrán is látható, a legalacsonyabb minőségű vizet a hagyományos víztisztító szűrők (CF) és a mikroszűrési (MF) eljárás biztosítja, a legjobb hatásfokkal pedig a fordított ozmózis elvén (RO) működő szűrési eljárás rendelkezik. A szűrési hatásfoka 10 000-szer jobb, mint a hagyományos csapra szerelhető készülékeké (CF).

Létezik egyáltalán igazán hatékony víztisztítási módszer?

Az én győztesem a fordított ozmózis technológia (RO), melyet a NASA fejlesztett ki, és idáig az amerikai hadsereg használt háborús övezetekben, vegyi és biológiai fegyverekkel szennyezett területen ivóvíz előállítására.

A természet módszerét másolták. Lenyűgöző!

Az ozmotikus vízszűrő működése a természetből jól ismert folyamat, az ozmózis elvén alapul. Az ozmózis folyamatában a membrán átengedi az oldószert, de nem engedi át az oldott anyagot. Addig hígul az oldat, ameddig kiegyenlítődik a két oldal ozmotikus nyomása.

A NASA fejlesztése: Tiszta víz az űrben

Ezt a víztisztító technológiát a 60-as években vezették be az Egyesült Államok haditengerészeti és szárazföldi egységeinél egy kristálytiszta ivóvizet előállító berendezés formájában. Az eltelt 40 évben a technológia fejlődésével kedvezőbb lett az ára, ami lehetővé tette ennek az eredetileg haditechnikai célú eszköznek a lakossági felhasználását is.

OK, ne cipeljük a vizet haza, hanem állítsunk elő kristálytiszta vizet otthon!

Amikor szembesültem ezzel a választékkal, számomra nagyon hamar egyértelművé vált, hogy a legjobb minőségű víztisztítási eljárásokra van szükségem. Annak fényében, hogy nem csak egyszerűen baktériumokat kell kiszednem a vízből, hanem a vírusoktól kezdve, a legkülönfélébb vegyi anyagokon át egészen a hormonokig MINDENT, világossá vált a számomra, hogy mindenképpen molekuláris szintű szűrésre van szükségem.

Számomra a két megmaradó "versenyző" közül aztán hamar megvolt a győztes is. Hadd mutassam meg…

FONTOS!
A molekulaméretű szűrőként funkcionáló…

…ozmózismembránon csak a tiszta víz képes átjutni, a szennyező anyagokat tartalmazó hulladék víz a szennyvízelvezetőbe távozik.

A tisztított víz mennyiségének aránya függ a vízminőségtől és a készülék felépítésétől: 1:2 aránytól 1:10 arányig terjedhet. Az ozmózismembrán nagyon kicsi nyílásokat tartalmaz, amelyeken keresztül csak a vízmolekulák tudnak átjutni, minden egyéb anyag kívül marad.

Molekuláris szűrés:

Az ábrán az ozmózismembrán nyílásának méretét láthatják egy baktériumhoz, ill. vírushoz viszonyítva. A vegyileg rendkívül stabil, baktériumálló membrán előállítására csak néhány gyártó képes.

Az így előállított kristálytiszta ivóvíz nem tartalmaz baktériumokat, vírusokat, klórt, vegyi anyagokat, vegyszereket, gyógyszermaradványokat, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus, radioaktív és rákkeltő anyagokat.

A fordított ozmózis során az alkalmazott nyomás segítségével az oldószer átpréselődik a membránon, és ez lesz a tisztított víz. A vízvezetékből beáramló vizet a membrán kettéosztja tisztított vízre és a szennyező anyagokban feldúsult maradékra.

Olvasta már az "Elhallgatott tények, megdöbbentő adatok a magyar ivóvíz helyzetről" c. 3+1 részes tanulmányunkat? Amennyiben nem, az alábbi linkről megszerezheti!

Kérem, semmiképpen se vegye félvállról a családja vízfogyasztási szokásait!

Ahhoz, hogy a szervezete alapvető élettani funkciói megfelelően működhessenek, napi 2-3 liter kristálytiszta vízre van szüksége. Kérem, biztosítsa magának és a családjának, hogy hozzájuthassanak ehhez a mennyiségű és minőségű vízhez!

Maradok tisztelettel a szolgálatában:

Adatvédelem - Fordított Ozmózis Vízszűrők
©2006-2017 PlatinusAqua Kft. Minden jog fenntartva!

ui.: Célunk elérni, hogy a magyar emberek egész életükben kényelmesen, gazdaságosan és gondtalanul jussanak kristálytiszta, egészséges ivóvízhez otthonukban.

Továbbá hozzásegíteni a Magyarországon működő cégeket ahhoz, hogy a munkatársaikat folyamatosan, költséghatékonyan és problémamentesen tudják ellátni minőségi, friss ivóvízzel az irodában.

Ezzel hozzájárulni egy egészségesebb magyar társadalomhoz.

Amennyiben szívesen megismerkedne a víztisztítók Mercedes-ével, amelyet egy Seat "áráért" megszerezhet, akkor kérem, kattintson ide!

3+1 részes tanulmány, amely szó szerint megmentheti az egészségét!

Tudja, hogy a szervezete kétségbesetten szomjazik?

A cikkünk azonnali olvasásáshoz, a tanulmány megszerzése után zárja be ezt a felületet!

10-ből 7 ember szervezete sejtszinten, nap mint nap, és szó szerint SZOMJAZIK!

+ Elhallgatott tények, megdöbbentő adatok a magyar ivóvíz helyzetről - Csak a LÉNYEG 3+1 rövid cikkben. A lehető legtömörebben a klórról, hormonokról, impotenciáról és meddőségről, a vízben oldott ásványi anyagokról, a lúgos vízről és további életbevágó témákról.

Az információ megszerzéséhez kérem, kattintson a gombra!

Az ivóvíz az életünk egyik legnagyobb egészségügyi kockázata!
Ezt mindannyiunknak komolyan kell vennünk!

"3 elemi és végzetes tévedés a víz élettani szerepéről"